muzyka na weselu - Silver Band Szczecin
ja miałam ciekawą przygodę z zespołem. koleżanka podała mi namiary na stronę internetową i telelfon do zespołu więc zadzwoniłam. umówiłam się z nimi na ich próbę, na której mieli się zaprezentować. No i...oczywiście na próbie zaspiewali to i owo, ale mi zależalo również na zaśpiewaniu na ślubie w kościele Ave Maria. Miałam nawet nuty ze sobą wydrukowane z internetu...co się okazalo...? żaden z tych muzyków nie znał nut!!!!! nie mieli też w swoim repertuarze Ave Maria!!! zapytałam więc jak w takim razie udaje im się grac na tych instrumentach? (dwa keybordy, gitara i druga gitara, chyba basowa...) byli zmieszani, nie umieli mi nic wytłumaczyć...chciałam żeby gitara zagrała dla mnie jakąs solówkę to zdenerwowani zapytali czego od nich chcemy? i kazali nam opuścić próbę. wyszliśmy zszokowani tym podejściem do sprawy i postanowiliśmy szukać na własną rękę zespołu. Znaleźliśmy przez internet, w sumie przez filmy na you tube zespół Silver Band. Umówiliśmy się u wokalistki w domu, bo stwierdziliśmy , że nie ma sensu umawiać się na jakieś próby. Wokalistka pokazala nam filmy z wesel, odpowiadala na wszystkie nasze pytania,dała nam scenariusz wesela i kazdy punkt omawiała. Dowiedzieliśmy się, że każdy członek zespołu jest po szkole muzycznej. Na pianinie zagrala Ave Maria z nut jakie przynieśliśmy i jeszcze inne dwie wersje Ave Maria, nawet nie miałam pojęcia, że są też inne. Ustaliłam z wokalistką , że zaśpiewa nam w kościele Ave Maria oraz Gdy się łączą ręcę dwie. na wyjście z kościoła zagrają marsz Mendelsona. Oprócz tego zagrają u nas na weselu i już nie mogę się doczekać. Na pierwszy taniec wybraliśmy piosenkę, którą sami skomponowali. melodia i słowa - Super!!!! polecam Silver Band.
|